Kroner og broer
En krone er en fastsiddende erstatning for den enkelte tand af metal eller porcelæn, som dækker hele den naturlige tandkrone, hvis denne er blevet ødelagt.

En bro indsættes i mellemrummet mellem tænderne, ved en eller flere manglende tænder. En bro er en fastsiddende løsning, som sidder sammen med nabotænderne, og har et eller flere mellemled der erstatter de manglende tænder. Et alternativ til en bro er implantater der erstatter de manglende tænder
Det tager tid at lave kroner og broer. Ved første besøg slibes tanden/tænderne til. Hvis det er muligt, tages der aftryk af tanden/tænderne med det samme. Mens laboratoriet fremstiller den nye krone/broen, får du en midlertidig erstatning på, så du stadig kan bruge tanden/tænderne og se pæn ud. Der må dog ikke bruges tandstikker eller tandtråd i denne periode, da den midlertidige erstatning kun er sat forsigtig fast. Når den færdige konstruktion kommer tilbage fra teknikkeren, efter ca en uge, kontrollerer vi, at kanter og kontaktpunkter er i orden, og at den passer i dit bid. Derefter sættes kronen/broen fast med en plastcement.

Alt efter din specifikke situation findes der således flere forskellige muligheder, selv inden for den enkelte metode/løsning. Har du brug for tanderstatning eller savner du råd og vejledning i denne forbindelse, er du derfor meget velkommen til at kontakte TT4 for yderligere oplysninger.

Implantater
Implantater er en kunstig tandrod og dermed en fastsiddende erstatning for de tænder, du har mistet.

Den kunstige rod af titanium, som er et biologisk vævsvenligt materiale, placeres i kæbeknoglen ved en operation, som herefter bruges som fundament for en enkelt krone, støtte for en bro eller en protese.

Proteser
En tandprotese er en aftagelig erstatning for en eller flere tænder. I modsætning til en krone eller en bro, der sidder fast på tænderne, kan man tage en protese ud og rengøre den.

Der findes forskellige slags proteser, herunder helproteser, som erstatter alle tænder i en kæbe, samt delproteser, som erstatter enkelte tænder.

Book en tid

Tand-
eftersyn

Kosmetiske behandlinger

Tanderstatninger

Tandblegning

Tandfyldninger

Rodbehandling

Tandlægeskræk

Fjernelse af tænder